Kredens Smaku

Dieta cukrzycowa

Dieta cukrzycowa jest rodzajem diet specjalistycznych, skierowana do osób z cukrzycą typu I, II oraz wymagających kontroli glikemii. Składa się ona z 5 posiłków: śniadania, II śniadania, obiadu, podwieczorka oraz kolacji. Dostępna jest w 6 wariantach kalorycznych od 1200kcal do 3000kcal.

Dieta cukrzycowa składa się z produktów o niskim indeksie glikemicznym, eliminuje całkowicie cukry proste w formie cukru stołowego, miodu oraz innych cukrów. Dania w formie słodkiej występują sporadycznie, składają się ze świeżych owoców lub dosładzane są naturalnymi słodzikami tj. ksylitol, stewia, erytrytol.

Źródłem białka w diecie są chude mięsa, ryby, nabiał oraz jaja, dodatek węglowodanów stanowią grube kasze typu gryczana, pęczak a także inne o niskim indeksie glikemicznym np. komosa ryżowa, oraz pełnoziarniste ryże: brązowy, czarny czy dziki.

Tłuszcze występują w formie naturalnych olejów roślinnych oraz oliwy, a także w formie orzechów, pestek czy awokado.

Dieta ta ma na celu utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy we krwi.

więcej niż 30 dni 16-30 dni 1-15 dni
1200 kcal 54 zł 56 zł 59 zł
1500 kcal 57 zł 59 zł 62 zł
1800 kcal 62 zł 64 zł 67 zł
2000 kcal 64 zł 66 zł 69 zł
2500 kcal 71 zł 73 zł 76 zł
3000 kcal 77 zł 79 zł 82 zł
zamów

WYBRANĄ DIETĘ
I PRZEKONAJ SIĘ, ŻE JESTEŚMY DLA CIEBIE!

NASZE DIETY